emeliiegothberg

Direktlänk till inlägg 26 september 2010

En deppig dag

Av Emeliie - 26 september 2010 22:32


Alla har en deppig dag. Hopplösa dagar när man känner sig nere, retlig, ensam och helt färdig. Dagar då man känner sig liten och obetydlig, när allt tycks utom räckhåll. Man saknar resning, bara att komma igång verkar omöjligt.

En deppig dag kan man få för sig att alla är ute efter en. Man är frustrerad och orolig, vilket kan leda till nagelbitarorgier som hux flux kan stegras till prinsesstårteorgie!


En deppig dag känns det som om man flyter omkring i en ocean av bekymmer. När som helst kan man börja gråta utan att ens veta varför. Tillstut känns det som att gå runt i livet utan mål och mening. Man hänger upp sig på så mycket, och man vill skrika: ”Snälla, skjut mig!”


En deppig dag kommer så lätt. Man kanske vaknar och inte känner sig till sin fördel, hittar några nya rynkor, har gått upp i vikt, eller fått en stor finne på näsan. Man kan glömma namnet på den man gillar eller få ett pinsamt foto i tidningen. Man kan bli dumpad, frånskild eller sparkad, göra bort sig offentligt, få ett taskigt smeknamn, eller bara vara risig i håret. Kanske sitter du på nålar på jobbet. Du är ett par nummer för liten, chefen hackar på dig, och alla på kontoret gör dig galen. Du kanske har en blixtrande huvudvärk, eller ont i ryggen, dålig andedräkt, tandvärk, väderspänningar, torra läppar, eller ett elakt nageltrång.


Vad det än är så är det garanterat någon där uppe som inte gillar dig. Åh, vad ska man göra, vad ska man göra? Jo, om du är som folk är mest, gömmer du dig bakom en vag känsla av att allt ordnar sig. Sedan ägnar du resten av livet åt att titta över axeln och vänta på att allt ska gå åt skogen igen. Under tiden blir du bitter och cynisk eller ett patetiskt, gnälligt offer. Tills du blir så deppig att du lägger dig ner och önskar att du bara kunde försvinna eller, ännu värre, bli beroende av Robert Wells. Det är dumt, man är ju bara ung en gång och aldrig gammal två gånger. Vem vet vilka fantastiska saker som väntar runt hörnet? Världen är ju ändå full av märkliga upptäckter, saker som man inte ena kan föreställa sig. Det finns läckra ljuvliga dofter och smaskiga godsaker att dela. Jösses, man kan bli sagolikt rik eller till och med superstjärna. Inte illa, eller hur?

Men vänta, det är inte allt! Man kan stå på händer, lattja, yoga, sjunga karaoke och dansa vilt och galet. Men bäst av allt, det finns romantik. Det vill säga, långa, trånande blickar, kärleksfullt nonsens, gosande, blöta pussar, fler blöta pussar, och ännu fler blöta pussar, ett eller annat kärleksbett, och sen, ja, allt kan hända.


Hur ska man hitta den där härliga dubbelbadskänslan? Det är lätt. Först och främst, sluta att försöka smita från alla bekymmer. Det är dags att ge sanningen i vitögat. Alltså, slappna av. Ta några djupa andetag. Försök meditera. Eller ta en promenad för att rensa huvudet. Sluta klamra dig fast vid all gammal bråte. Försök se saker ut en annan synvinkel. Kanske är det du som har fel. Om det är så, våga be om ursäkt. Om någon annan handlar fel, våga stå upp och säga: ”Det där är inte rätt och jag accepterar det inte!”. Det är okej att vara bestämd. Var stolt över den du är, men kom ihåg att kunna skratta åt dig själv. Det är mycket enklare om du umgås med positiva människor.


Lev som om varje dag var det sista, för en dag så kommer den. Tveka inte att gapa över mycket. Ta lite risker. Håll dig framme och ge järnet. För trots allt är det väl det livet går ut på? Det tycker jag.


// Emeliie

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

?

Av Emeliie - 27 oktober 2011 13:54

Varför är jag såå sämst?

Av Emeliie - 13 maj 2011 22:45


Vi möts där havet tar slut, där ingen ser, där vi kan göra vad vi vill.. Vi skiter i alla andra och går vårt håll, vårt eget..     // Emeliie    ...

Av Emeliie - 7 maj 2011 22:13


  Jag lever mitt eget liv!   // Emeliie  

Av Emeliie - 27 april 2011 10:55

Jag skriver inte längre, varför? Jag hinner inte, kanske? Läget annars? Mycket annat just nu?     Livet går upp och ner. Vänner. Sorg. Mattias, kom tillbaka. ...

Av Emeliie - 24 mars 2011 13:27

  Oj, nu var det verkligen ett tag sen jag skrev!! Har inte suttit vid datorn på jätte länge, å om jag gör det så sitter jag bara vid Facebook.. Hmm, det blir inte så mycket blogg längre tycker jag.. Detta får vi ta och ändra på !! Men som sagt d...

Presentation


Lev för dagen och inte för det som varit..

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards